Musikere

MØD MUSIKERNE

MØD MUSIKERNE

Kenny Staškus Larsen

Solofløjtenist i Malmö Operaorkester

Kenny Staškus (tidl. Aaberg) Larsen begyndte sin musikalske skoling på Vallensbæk Musikskole som 10-årig, og fortsatte kort efter i Tivoli-Garden hvor han medvirkede i fem år – det sidste som korpsets dirigent. I 2005 vandt han guldmedalje i Berlingske Tidendes Talentkonkurrence, i 2007 vandt han 1. pris ved Øresundssolistkonkurrencen og i 2011 vandt han 1. pris ved The New York Flute Club Competition.

Han har modtaget bl.a. Victor Borges Musikpris, Jacob Gades Legat og Sonnings Musikstipendie.

Kenny har studeret på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Haute-École de Musique de Genève og Manhattan School of Music under henholdsvis Toke Lund Christiansen, Jacques Zoon og Linda Chesis. I 2011 og 2012 var han medlem i det prestigefyldte Gustav Mahler Jugendorchester før han i sommeren 2013 vandt pladsen som solofløjtenist ved Malmö Operaen.

Hvad laver du i din fritid?
Jeg elsker at rejse med min kone. Ellers interesserer jeg mig for ure, biler, flyvemaskiner og LEGO.

Hvad er dit favoritværk for blæserkvintet?
Nielsens Blæserkvintet er et oplagt, men måske også kedeligt valg. Jeg går med Samuel Barbers “Summer Music”, som i en særlig grad fanger karakteren i en blæserkvintets instrumenter.

Hvad er det bedste ved at spille kvintet?
Venskabet med drengene, turene vi har og det at spille kammermusik.

Hvad ville du arbejde med hvis du ikke var musiker?
Jeg elsker regneark! Der må kunne findes noget dér. Ellers noget hvor man rejser meget.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
R. Strauss’ Ein Heldenleben med Gustav Mahler Jugendorchester i 2011.


Carl Julius Lefebvre Hansen

Freelance oboist baseret i København & Paris

Oboisten Carl Julius Lefebvre Hansen begyndte som 9-årig at spille obo i Tivoli-Garden og vandt i 2011 guldmedalje i Berlingskes Musikkonkurrence.  

Han blev student fra Aurehøj Gymnasium 2014 og samme år optaget på Det kongelige danske Musikkonservatorium hos prof. Max Artved og solo-oboist Joakim Dam Thomsen.

2016-2020 har Carl Julius studeret i Paris hos Jacques Tys, professor ved Pariserkonservatoriet.
I 2019 konkurrerede Carl Julius sig ind i to af verdens førende orkestre for unge musikere: Verbier Festival Orchestra i Schweiz og Gustav Mahler Jugendorchester.
Carl Julius har deltaget i masterclasses med Thomas Indermühle og François Leleux, gæstespillet i Staatskapelle Dresden og har endvidere været engageret af Det kgl. Kapel, Danmarks Underholdningsorkester, Den kgl. Livgardes Musikkorps og Esbjerg Ensemble.

Hvad laver du i din fritid?

I min fritid holder jeg af at være sammen med familie og gode venner, ligesom der også bliver fulgt intenst med i fodboldverdenen! Derudover nyder jeg at rejse rundt i verden både med og uden musikken!

Hvad er dit favoritværk for blæserkvintet?

Carl Nielsen er selvfølgelig blandt favoritterne, men Samuel Barbers Summer Music sætter jeg også stor pris på, for bare at nævne to.

Hvad er det bedste ved at spille kvintet?

Den tætte relation man opnår ved at spille kammermusik er helt unik. Alle stemmerne er vigtige, og alle er solister, så man er virkelig nødt til at samarbejde som en enhed for at få det til at smelte sammen til noget større!
Og så selvfølgelig de gode venskaber der opstår på turene og ved koncerterne.

Hvad ville du arbejde med hvis du ikke var musiker?

Der er mange spændende felter at arbejde med, men det skulle nok altid være et arbejde, hvor man kommer ud i verden og samarbejder internationalt.

Hvad er din største musikalske oplevelse?

Som musiker har det været at medvirke i Igor Stravinskys Messe for blæsere og kor i begyndelsen af min studietid i København og senere i Béla Bartóks Hertug Blåskægs Borg i Philharmonie de Paris med Pariserkonservatoriets Orkester.
Derudover at spille Shostakovichs 11. symfoni med Staatskapelle Dresden. 

August Finkas

Soloklarinettist i Copenhagen Phil

August Finkas begyndte sin musikalske rejse i Tivoli Garden – først på marchfløjte og senere på klarinet. Han har sidenhen studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos soloklarinettist i Det Kongelige Kapel, John Kruse. Og efterfølgende 2 års studier i Los Angeles på University of Southern California hos den verdensberømte klarinetpædagog og mentor, Yehuda Gilad.
August har været ansat som alternerende soloklarinettist i DR Symfoniorkestret og Stavanger Symfoniorkester, og bestrider nu en stilling som soloklarinettist i Copenhagen Phil. 

I år 2019 var August i semifinalen i “The XVI International Tchaikovsky Competition” for blæsere.

Ydermere har han modtaget en lang række legater og priser, heriblandt Carl Nielsens Talenpris på 100.000,-, Léonie Sonnings Talentpris, Victor Borges Musiklegat, Fullbright Scholarship osv.

Hvad laver du i din fritid?
Jeg elsker at være sammen min familie og mine venner, og have nogle dejlige stunder med dem. Udover det er jeg FC Barcelona-fan, og interesserer mig meget for boliger og boliginvestering.

Hvad er dit favoritværk for blæserkvintet?
Carl Nielsen’s blæserkvintet og Jørgen Jersild’s – “At spille i skoven”.

Hvad er det bedste ved at spille kvintet?
Sammenholdet, de gode grin man får til prøverne og koncerter hvor man giver den hele armen.

Hvad ville du arbejde med hvis du ikke var musiker?
Noget med at være selvstændig/iværksætter, hvor jeg kunne være kreativ, og noget med boliginvestering.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Den rejse jeg har været på, og stadig er på, som musiker og instrumentalist. Den har været fantastisk – både musikalsk og menneskeligt. Ikke mindst fordi jeg har været så heldig at have så fantastiske læremestre – heriblandt John Kruse og Yehuda Gilad.

Christian Vinther

Hornist i Copenhagen Phil

Christian har spillet horn siden han var otte år, hvor han begyndte på elevskolen i Tivoli-Garden og blev i 1998 optaget på Musikalsk Grund Kursus (MGK) i Ishøj. I 2001 blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Christian spillede i Radiosymfoniorkesteret mellem 2004 og 2007, og i Teatro Municipal, Santiago Chile mellem 2007 og 2008. Han blev i foråret 2008 ansat  i Copenhagen Phil/Sjællands Symfoniorkester som 3. hornist, men har samtidigt fortsat sit virke som en af de danske orkestres foretrukne assistenter på valdhorn.

Hvad laver du i din fritid?
Jeg underviser en del ved siden af mit arbejde i orkesteret. Udover det elsker jeg at rejse, lave mad og være sammen med min kæreste, famile og gode venner, samt at løbetræne og spille basket.

Hvad er dit favoritværk for blæserkvintet?
Jeg har mange værker som jeg elsker at spille, men Francaix, Ligeti og danske Jersild er nok nogle af mine favoritter.

Hvad er det bedste ved at spille kvintet?
Det bedste ved det er, at jeg synes jeg udvikler mig meget som musiker og menneske ved at spille kvintet, på grund af de meget udfordrende stemmer og det tætte samarbejde.

Hvad ville du arbejde med hvis du ikke var musiker?
Jeg ville nok gerne arbejde i et job hvor man arbejder tæt sammen i et team, ligesom i en kvintet eller et orkester.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Da vi vandt Carl Nielsen konkurrencen, men jeg holder også vildt meget af vores kvintetturnéer og vores koncerter rundt omkring i Danmark.

Johannes Herjö

Solofagottist i Stavanger Symfoniorkester

Johannes er ansat som solofagottist i Stavanger Symfoniorkester siden 2023.

Han har studeret ved Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Mannheim, under Prof. Ole Kristian Dahl og tidligere ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København under Audun Halvorsen og Sebastian Stevensson.

Johannes vandt sin første stilling som alternerende solofagottist i Aalborg Symfoniorkester i 2020 hvor han arbejdede i to år, inden han tog til Stavanger.

Udover sine faste orkesterjobb har Johannes spillet længere perioder som solofagottist i Copenhagen Phil og Norrköping Symfoniorkester. Derudover har han været vikar som solofagottist i flere af de førende symfoniorkestre i Norden, herunder Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker, Bergen Filharmoniske Orkester og mange flere.

Han var medlem af det prestigefyldte European Union Youth Orchestra (EUYO) i 2019.

Johannes spiller på en Heckel 13.000 serie med et CC1 XL ess.

Hvad laver du i din fritid?

Når jeg ikke spiller fagot nyder jeg at være sammen med mine venner og træne. Og så elsker jeg at gå på lange vandreture i fjeldene om sommeren og nyde naturen.

Hvad er dit favoritværk for blæserkvintet?

Carl Nielsens og Henri Tomasis blæserkvintetter.

Hvad er det bedste ved at spille kvintet?

At man lærer hinanden at kende så godt, både personligt og musikalsk, og alle de interne jokes som opstår! Det er også vildt inspirerende, at være på et hold hvor alle gør sit ypperste for at vi skal opnå et højt fælles resultat.

Hvad ville du arbejde med hvis du ikke var musiker?

Så skulle jeg være pilot eller noget lignende, hvor man har et stort ansvar og hele tiden bliver udfordret.

Hvad er din største musikalske oplevelse?

Det må være dengang jeg spillede Mahlers 5. symfoni med European Union Youth Orchestra i et fyldt Concertgebouw sommeren 2019.