Biografi

BIO­GRA­FI

 Vi er Carl Nielsen-Kvintetten, en blæserkvintet, der er formet gennem tæt venskab og en fælles kærlighed til musik. Kvintetten blev grundlagt i 2006, og vi har dybe rødder i Tivoli-Haven, hvor fire af os fandt vores musikalske lidenskab og flid. Siden 2006 har vi sammen spillet utallige koncerter og spillet på musikfestivaler både i Danmark og i udlandet og er over tid blevet en af de førende blæserkvintetter i Norden.

 

Til daglig arbejder vi i forskellige symfoniorkestre i Danmark, Sverige og Norge, men vi bruger gerne vores sparsomme fritid på at spille sammen. Vores samspil gennem årene har udviklet sig til den karakteristiske ensembleklang vi har, og skabt en atmosfære, der er utrolig karismatisk og publikumsdragende, hvilket gennem årene er blevet vores måske stærkeste kendetegn.

I 2014 blev vi tildelt andenprisen i P2’s Kammermusikkonkurrence, og i 2015 vandt vi førsteprisen samt prisen for den bedste fremførelse af Carl Nielsens Blæserkvintet i den prestigefyldte Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

 

Gennem årene har vi været på adskillige internationale turnéer, herunder i Italien, Rusland, og senest en omfattende turné til Japan i foråret 2023, hvor vi knyttede tætte bånd til den japanske musikkultur og såede frø til fremtidigt samarbejde.

 

Vi har også udgivet indtil flere album. Det seneste blev udgivet i 2022 af Dacapo Records og indeholder alle Niels Viggo Bentzons fem blæserkvintetter, hvoraf fire af dem aldrig tidligere er blevet indspillet. Vi sigter nu mod at indspille materiale til vores næste album, som vi planlægger at udgive i 2024 med et nyt spændende tema, og dette i samarbejde med et meget folkekært dansk musikikon.

 

Vores fælles kærlighed til kammermusik har fostret det nære sammenhold og venskab, vi har opbygget gennem årene. Dette er særligt tydeligt, når vi spiller sammen, og det skinner igennem den formelle mur, der til tider kan opstå mellem musikere og publikum på den klassiske musikscene. Ved en koncert med Carl Nielsen-Kvintetten kan vi garantere, at både du som tilhører, og os, får en givende koncertoplevelse og går hjem med et stort smil på læberne.